Svetovni dan ledvic 2020

Svetovni dan ledvic 2020

Ob letošnjem svetovnem dnevu ledvic še naprej ozaveščamo o naraščajočem številu ljudi s kronično ledvično boleznijo in si prizadevamo za dostopnost do zdravja ledvic za vse in povsod. Še posebej poudarjamo pomen preventivnih ukrepov za preprečevanje nastanka in napredovanja ledvičnih bolezni.

Letošnje aktivnosti bodo zaradi izrednih okoliščin potekale nekoliko drugače.

Spoštovani,

zaradi respiratornih obolenj in omejevanja širjenja virusnih okužb v številnih zdravstvenih ustanovah velja poseben režim dostopa. Zato smo se organizatorji kampanje ob svetovnem dnevu ledvic odločili, da bomo aktivnosti omejili na komuniciranje z mediji. Letos torej ne bomo organizirali informativnih točk in ne bomo izvajali merjenja prisotnosti beljakovin v seču. 

Kampanjo ob svetovnem dnevu ledvic bomo v polnem obsegu znova izvajali prihodnje leto. Zato vas prosimo, da prihranite testne lističe za merjenje prisotnosti beljakovin v seču. Informativno gradivo, ki smo vam ga dostavili za potrebe kampanje ob svetovnem dnevu ledvic, lahko porabite, kot vam ustreza in ga kadar koli preko leta lahko ponudite vašim obiskovalcem. 

Vabimo vas, da aktualna obvestila spremljate preko spletne strani www.svetovnidanledvic.org, kjer so na voljo informacije o projektu in gradiva, ki so namenjena ozaveščanju o ohranjanju zdravja in o ledvični bolezni. 

Organizacijski odbor

Svetovnega dneva ledvic

Več na svetovnidanledvic.org